Meteen naar de inhoud
Dance Fit Stijldansen in Leiden voor beginners - Dance a la Carte product image

Dance à-la Carte

47.00

Stijldansen voor beginners – helemaal op maat.

Kies de modules die je wil volgen
en die passen in je agenda.
Geen kosten voor lessen tijdens je vakantie

120 minuten per les
Inclusief een drankje per persoon

Donderdag 20:00 tot 22:00 uur

Wissen

Dance à-la Carte

SKU DALC Category
Dance Fit Payment Safety 300

Stijldansles voor beginners. Helemaal zoals het jou uitkomt.

In onze speciale beginnerscursus leer je op een leuke manier de basispassen en enkele leuke variaties in zes verschillende dansen. Zo leer je de ChaCha, Rumba, Jive, Engelse Wals, Tango en de Quickstep. We bouwen het rustig op qua passen en muziek. Voor je het weet kun je helemaal zelfstandig van deze dansen genieten. Ook leer je meer over de achtergrond en “etiquette” van het stijldansen. We gaan in op de danshouding en het fenomeen van leiden en volgen. 

Dansles is een gezellig avondje uit waar je ontspannen met je partner bezig bent, van alles leert (over dansen én jezelf!) en leuke mensen leert kennen.

Met één inschrijving kunnen jij en je (dans-)partner samen komen dansen. Het bedrag is dus voor één les voor twee personen.

Maar je hebt net een proefles gevolgd, of gewoon besloten dat je wil leren stijldansen. Dan duurt het nog even voor je met de cursus kunt starten. Die zijn normaal pas in september weer. En je gaat misschien ook nog op vakantie en je wil niet aan iets beginnen wat je niet kunt herhalen/oefenen, of al achterlopen bij je eerste les. Ook is het zonde om te betalen voor een hele cursus als je vooraf weet dat je maar een deel gaat volgen.

Dat is allemaal geen probleem met onze speciale concept:

Dance à-la Carte!

+ Elke les staat op zichzelf zodat je deze kunt volgen ongeacht of je de andere lessen ook kunt doen. Zo loop je nooit achter vanwege je vakantie.
+ Je kijkt vooraf welke data je mee wil doen, en rekent alléén die lessen af. Zo betaal je nooit te veel**.
+ Per les leer je een specifieke dans, of in een enkel geval twee dansen. Je leert de basis, én de variaties die we in onze reguliere cursus Stijldansen voor beginners dansen.
+ Als je de lessen over de zes basisdansen hebt gevolgd, kun je in september gelijk meedoen met de cursus Niveau Brons (tweedejaars).
+ Wil je graag meedoen met Niveau Brons maar kun je niet alles à-la Carte volgen? Dan weet je wel precies wat je nog mist, en kun je dat makkelijker bijlessen om nog steeds in te stromen.
+ Vind je de ene dans leuker dan de andere? Dan kies je gewoon wat je wilt leren, zonder verdere verplichtingen. Kun jij in één avondje de Quickstep leren, of juist de Tango. Zonder dat je gelijk ook met andere dansen als Rumba, ChaCha, of Jive aan de slag hoeft. Dat is pas flexibel!


Praktische informatie

+ Met één inschrijving kunnen jij en je partner samen komen dansen. Het bedrag is dus voor een les voor twee personen.
+ Wil je meerdere lessen volgen, kun je meerdere lessen afrekenen.
+ Een les is 120 minuten (2 uur) met eventueel een korte pauze.
+ Een drankje per persoon is inbegrepen.

+ De lessen voor de Engelse Wals en Tango worden twee keer gegeven. Zo is de kans groter dat je die kunt volgen naast je vakantieplannen.
Bij die dansen hebben we ook veel les-inhoud en kun je ze zelfs een tweede keer volgen als je dat fijn vindt. Dan weet je zeker dat je er daarna zelfstandig van kunt genieten. 

 

 
 
 
** Als je vanwege mooi weer op terras blijft hangen en je mist je dansles, is dat natuurlijk niet wat we bedoelen. Plan je lessen om je vakantie heen, en die reken je af 🙂

FAQ


Praktische zaken op een rij.

Zeker handig als je nog niet eerder bij ons bent geweest.

WAAR IS HET?

Je vindt ons in Leiden aan de Hadewychlaan 17, 2331 BC Leiden. 

Er is voldoende plek om je auto gratis te parkeren aan de kenauweg, of in de woonwijk tegenover de school.

De bus stopt voor de deur en ook je fiets parkeer je simpel voor de dansschool.

HOE GROOT IS DE ZAAL?

De dansvloer is ongeveer 120m2 en is voorzien van een spiegelwand.

De vloer is van eikenhout. Je kunt dus lekker dansen op echte dansschoenen, danssneakers, of sportschoenen.

Je kunt je andere schoenen netjes in onze schoenenkast kwijt. Wel zo prettig.

IS IEDEREEN WELKOM?

Iedereen kan bij ons komen dansen. 

We maken geen onderscheid op leeftijd, voorkeuren, status, etc. In de praktijk hebben we vooral leerlingen tussen de 20 jaar en 75 jaar. Dat mengt heel leuk samen.

KAN IK OOK WAT DRINKEN BIJ OF NA DE DANSLES?

Onze bar is open bij deze cursus. Sommige danslessen hebben een kleine pauze. Dat staat dan specifiek vermeld. 

We hanteren kleine prijsjes (frisdrank € 1,50) en er kan zowel contant als met PIN worden betaald.

Bij onze stijldanscursussen is het niet toegestaan om je eigen drinken mee te nemen. 

 
Testimonials

Zij dansten al bij ons

En dit is wat ze te zeggen hebben.

 
 
 
 
 
Dance Fit is zeker de professioneelste als je wilt leren dansen voor bv je openingsdans. Wij hebben meerdere dansscholen geprobeerd maar vonden Dance Fit een echte “school” en geen discotheek gehalte wat we vooral bij anderen ervaarden. Klasse kwaliteit lessen en prijs verhouding. Erg prettige ervaring zelfs voor beginners.​
Google review
Leerling

 

 
 
 
 
 
Erg leuk ontvangen! Robin heeft ons goed geholpen, zeker om ons op ons gemak te stellen! Denkt goed mee en is naast een serieus professioneel danser ook wel in voor humor! Top!​
Google review
Leerling
 
 
 
 
 
Wij hebben een halfjaar genoten van de danslessen van de enthousiaste dansdocent Robin. Met een gevoel voor humor en een oplettend oog zorgt hij voor een ontspannen sfeer waar altijd ruimte is voor vragen, en je om je fouten kan lachen.
Google review
Leerling
 
 
 
 
 
Super leuke dansschool met hele betrokken en kundige docenten. De lessen zijn duidelijk en heel leuk gegeven. Wij hebben vooral les van Joost gehad, erg prettige docent. Toplessen Joost! Voor mij en mijn man altijd een heel ontspannen, leuk en leerzaam avondje uit. Mocht je onverhoopt niet kunnen is Robin heel goed te bereiken via (onder andere) WhatsApp. Zijn in de coronatijd heel betrokken geweest en hebben hun best gedaan om de cursisten aan het dansen te kunnen houden. Nu de dansschool weer open gaat mogen we zelfs alle lessen nog inhalen!
Google review
Leerling

 

 
 
 
 
 
Erg leuk ontvangen! Robin heeft ons goed geholpen, zeker om ons op ons gemak Afgelopen seizoen samen met mijn vriendin de beginnerscursus ballroom dansen gevolgd. Enorm leuke lessen gehad waarin de techniek goed en zeer begrijpelijk is uitgelegd. Ook was er altijd een gezellige sfeer en genoeg aandacht voor iedereen zijn wensen. Robin en Sandra hebben echt een hart voor dansen en voor hun leerlingen. Helaas door COVID-19 een aantal lessen moeten missen, maar dat is ruimschoots gecompenseerd. Ik zou dansschool Dance Fit zeker aanbevelen aan iedereen!​
Google review
Leerling
 
 
 
 
 
Na vijf jaar dansen bij dezelfde school gingen we door een verhuizing op zoek naar een nieuwe dansschool. We hebben daarna bij drie scholen gedanst en Dancefit is zeker de beste. Robin heeft een zeer goede lesopbouw die ervoor zorgt dat technieken en danspassen efficient geleerd worden en met veel plezier. Hij heeft zeer snel door wat je als danser nodig hebt en weet dit goed te vertalen naar de leerling. Ook heeft hij goed door wanneer het genoeg is en tijd is om iets anders te doen. De les erna wordt dat weer opgepakt. De didactische rode lijn is sterk aanwezig voor wie er oog voor heeft. Dat kenmerkt een goede leraar: de leerling danst en heeft plezier terwijl de leraar efficiënt naar een doel werkt per les en per seizoen. Samen met een groot inzicht in de bewegingen van het lichaam en de techniek van het dansen is er een ijzersterke basis voor de leerling om goed te leren dansen met veel plezier. Met inmiddels 17 jaar danservaring raden we lessen van Robin ten zeerste aan.​
Google review
Leerling