Meteen naar de inhoud

03-02-2024

Datum

20:00u

Aanvang

€ 10,00

Kosten

Toegestaan

publiek

100%

gezellig

Vind ons ook op

Direct aanmelden

Wat is afdansen?

Afdansen is een gezellige afsluiting van je danscursus. Je kunt kiezen of je wil afdansen. Het is niet verplicht, maar wel van harte aanbevolen.

Bij het afdansen krijg je de kans om aan je vrienden, familie, en kennissen te laten zien wat je het afgelopen dansseizoen hebt geleerd. Iedereen is welkom, rekening houdend met eventuele overheidsregels.

Wees gerust: het is een heel relaxe manier om je diploma te halen. Er is geen druk, geen stress, en geen regeltjes over wat je allemaal wel en niet moet doen. Hieronder lees je hoe het precies werkt.

Hoe gaat dat afdansen in z'n werk?

Om 19:00 doen we de deur open en kun je een rugnummer ophalen. Je kunt ook gelijk indansen. We starten het afdansen om 19:15 uur met indansen, en de eerste series gaan om 20:00 uur de vloer op dus zorg dat je op tijd bent! Rond 23:00 sluiten we deze sessie af.

Je danst met je eigen klas, allemaal tegelijk op de vloer. Bij grotere klassen delen we de groep mogelijk in tweeën. We draaien per dans ongeveer 1.5 tot 2 minuten muziek en jullie gaan gewoon lekker dansen. Natuurlijk doen jullie de pasjes, de techniek, en alles wat je geleerd hebt zo goed mogelijk.

Naast jullie eigen publiek kijkt er dan ook een zeer gewaardeerd jurylid mee. Die beoordeelt dan het dansen (vandaar het rugnummer!). Per dans krijg je een cijfer. Zodra iedereen heeft gedanst, en de cijfers zijn verwerkt, krijgt iedereen een mooi diploma. Daarop staan dan al je cijfers. Aansluitend kan iedereen die aanwezig is gewoon heerlijk vrij dansen. Dus ook je trotse ouders enzo kunnen nog even een dansje doen.

Het is een feestelijke avond waarbij er hopelijk veel foto’s worden gemaakt van hoe goed jullie het doen. We vragen daarom ook dat iedereen netjes gekleed komt (jasje dasje jurkje). Drankjes zijn de hele avond verkrijgbaar aan de bar. 

De kosten voor het afdansen worden op de avond zelf aan de bar voldaan.

Aan de bar kan worden gepind.

Checklist

Afdansen in 2019:

Dansschool Dance Fit Afdansen Stijldansen Juli 2019 76

Haal jij je diploma?