Meteen naar de inhoud
Brain Freeze

Slush puppy brain freeze

Date

Ik vraag mijn dochter nooit welke schoenen ze vandaag aan wil. Die kan dan niet meer kiezen tussen Shimmer and Shine Sneakers, die ballerina’s met Elsa of laarzen met bloemetjes. En natuurlijk kunnen die roze teenslippers in de regen volgens haar ook gewoon.

Keuzestress noemen we dat. Heel vervelend. Duurt mij te lang.

Wil je deze of deze? Prima. En nu weer door.

Ook volwassenen hebben last van te veel opties.

Je bruiloft is een berg met beslissingen. Eerst wat grote beslissingen zoals de datum, locatie, en de sfeer die je hebben op de dag zelf. Daarna komen steeds meer detailbeslissingen.

Of je het nou belangrijk vindt dat de servetjes in een waaiertje op de borden staan of dat het je niks interesseert, je mot d’r toch wat van vinden.

Je kunt dan ook flink verdwalen in alle opties. Dan is de lol erg snel weg van het plannen van je bruiloft.

Gelukkig is het meest van je To-Do lijst ook gewoon klaar zodra je de beslissing hebt genomen.

Na 234 stukken taart hebben jullie een favoriet. Je plaatst je bestelling, en op de dag van je bruiloft wordt die bezorgd. Hoef je niets meer aan te doen.

Ja opeten. Dat dan weer wel.

Je fotograaf komt opdraven. De auto/koets/boot staat voor je klaar. De BABS is present. Je lievelingsbloemen stralen overal waar je ze gepland had, en de band / DJ heeft de set list perfect klaarstaan voor je.

Je openingsdans is anders.

Die kun je niet uitbesteden.

We krijgen die vraag wel eens.

Kun jij niet met mijn vrouw dansen op de avond zelf? Doe je gewoon even mijn pak aan. Komt het helemaal goed *wink*wink*.

Maar nee, die dans ga je zelf doen natuurlijk.

Waarschijnlijk is dansen nieuw voor je. Gestructureerd dansen voor publiek dan, zegmaar.

En nieuwe dingen leren kost tijd. Ook als je wel al eens een dansie hebt gedaan, zal dat niet 100% de routine zijn geweest die je bij je bruiloft wil laten zien.

Je gaat dus iets nieuws doen. De kans is groot dat je dat ook nog eens spannend vindt. Een van de dingen die je kunt doen om iets minder spannend te maken, is het vaak doen.

Door vaker te dansen, raak je eraan gewend.

Ook als je hoofd na twee keer doornemen begrijpt wat de bedoeling is, ben je nog niet klaar om dat voor publiek te doen. Je lichaam gaat nog niet automatisch de goede kant op. Je moet er nog te veel over nadenken.

Met de zenuwen, warmte, adrenaline van het moment zelf, krijg je dan een black out. Brain Freeze. En nadenken lukt dan niet meer.

Stel dat het wel lukt om nog de goede pasjes te doen.

Dan heeft het publiek ook duidelijk gezien dat je aan het nadenken was. En dat terwijl het er relaxt uit hoort te zien.

Je moet kunnen genieten op je bruiloft. En dat kan! Alle tips die we je geven zijn daarop gericht.

Mijn allereerste tip aan jou is misschien dan ook wel de belangrijkste.

Zorg dat je op tijd begint.

We hebben nog een heleboel tips voor je om van je openingsdans een succes te maken, maar zonder tijd om ze toe te passen wordt dat heel lastig.

Wat is op tijd? Het liefst minimaal 4 maanden voor je bruiloft.

Heb je geen tijd meer om alle tips per e-mail te krijgen? Eh hamster je nu als een malle al deze blogartikelen?

Of lees je deze tip al korter dan 4 maanden voor je bruiloft?

Schakel dan gelijk een van onze openingsdans-specialisten in. Dan weet je zeker dat al onze ervaring en expertise in jullie openingsdans komt te zitten.

Succes!

Groet, Robin

Ps. Ken je nog meer mensen die gaan trouwen, en ben je bang dat zij te laat gaan starten met hun openingdans? Stuur deze tip aan ze door.

Lijkt me leuk!

Share this story with your friends