Home » COVID-19 » COVID-19 >> Update 2

COVID-19 >> Update 2

Dansschool Dance Fit Logo

Beste dansers,

Covid-19 houdt het land al een tijdje bezig. Onlangs plaatsten wij een artikel op onze website waarin wij uitlegden waarom dansles bij ons nog steeds ruim binnen de toen geldende regels van de RIVM en overheid paste.

Diverse analyses van de ontwikkelingen in andere landen geven alleen een duidelijk signaal over wat ons in Nederland te wachten staat. Sandra en ik hebben hier echt ons hoofd over gebroken. Wat moeten we doen om te zorgen dat iedereen veilig is, en de school ook hierna nog kan voortbestaan?

Hoewel onze dansles binnen de regels paste, werd sociaal contact al afgeraden. Dansscholen om ons heen sloten hun deuren. Grote dansscholen waarvan de eigenaren geen andere broodvoorziening hebben. Pandemie is niet verzekerbaar. Kleine ondernemers met een passie, die het zich eigenlijk helemaal niet kunnen veroorloven om dicht te gaan zo lang de huur en personeelskosten doorlopen.

Diverse leerlingen meldden zich al af, bijvoorbeeld omdat de werkgever vraagt om zo min mogelijk het huis te verlaten en/of contact met anderen op te zoeken.
Iedereen heeft de gezondheid voorop staan.  

En vandaag, net voordat onze eigen beslissing netjes verwoord op papier kon staan, heeft de overheid besloten dat o.a. alle scholen, dagverblijven, sportscholen, eet-, drink- en uitgaansgelegenheden vrijwel per direct hun deuren moeten sluiten.

Stichting Dansschool Dance Fit is in meer of mindere mate een school, een sportfaciliteit, een drinkgelegenheid, en een uitgaansplek.

De overheid heeft daarmee dus al meegedeeld dat ook jullie danslessen tot (in elk geval) 6 april, niet door mogen gaan.

Covid-19 raakt ons allemaal. Het gaat ons dan ook erg aan het hart om de deuren zo te moeten sluiten en gaan ervan uit dat iedereen vooral veel begrip en vertrouwen heeft in elkaar, en in ons.

We begrijpen dat er heel veel vragen en onzekerheden zijn. Zoals jullie van ons gewend zijn houden we jullie op de hoogte en doen we er alles aan om volledig transparant te zijn in onze mogelijkheden, overwegingen, en tijdslijnen.

Ook creatief maatwerk is ons niet vreemd. We gaan dan ook verder verkennen op welke manieren we iedereen nog steeds van dienst kunnen zijn en de continuïteit van de dansschool kunnen waarborgen.

Maak dus alvast wat ruimte in de woonkamer. Dat is de komende tijd jullie dansvloer.

Wees lief voor elkaar.

Pas goed op elkaar.

Taking one step forward, and one step back, is not a problem. It’s a Cha Cha

Uiteraard zijn wij benaderbaar via de mail, telefoon, Whatsapp, Facebook, om even te praten als je daar behoefte aan hebt.

Dansschool Dance Fit - Dansschool van Leiden - docenten en vrijwilligers

Lees meer over COVID-19