Meteen naar de inhoud
Dansschool Dance Fit Wedstrijddansen Paul en Marianne prijsuitreiking derde Ballroom NDO-Zuid-Holland-Cup

Dansschool Dance Fit scoort op de Zuid Holland Cup!

Date

Bij de danswedstrijd van de NDO deden dansers van Dansschool Dance Fit mee in de startklasse. Paul en Marianne zijn founding members van het Dance Fit Wedstrijdteam en deden vol enthousiasme én zenuwen mee met de Zuid Holland Cup. Wedstrijddansen is een gave ervaring die voor veel dansers nog wat onverweldigend aanvoelt. Paul en Marianne doen hieronder verslag van hun ervaringen. Er was een leuke club supporters mee die zo ook een goede indruk kregen van wat wedstrijddansen inhoudt. Onderaan vind je ook mooi beeldmateriaal.

Op zondag 10 september hadden we onze tweede wedstrijd bij de NDO.
Eerder deden we al mee bij de Holland Open op 21 mei jl.

In onze voorbereiding van de huidige wedstrijd hebben we alle filmpjes teruggekeken. Daar zagen we de dingen die we konden verbeteren. Dat werd ons doel. Omdat we lid zijn van het wedstrijdteam hebben we onbeperkt toegang tot de wedstrijdtrainingen op zaterdagochtend. Daar hebben we ook veel gebruik van gemaakt. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
We hebben al snel door dat  alleen met trainen we het niet gaan redden. Hoewel het fijn is  dat er ook er ook leraren aanwezig zijn om ons bij te sturen, willen we meer hulp bij wát we nou precies moeten trainen.  

Goed voorbereiden!

De agenda’s zijn druk, maar we hebben toch nog een privéles bij Robin kunnen nemen.
Oei dat valt tegen, we lijken wel weer beginners. We krijgen zoveel techniek, en op een heel ander niveau dan we gewend zijn. Hoe zet je je voet neer? Over je hak naar voren.  Rise en fall etc.
Het duizelde ons een beetje, maar ja dit is wel wat ze willen zien op een wedstrijd. Robin daagt ons flink uit en we gaan ervoor.

Bij het lidmaatschap van het wedstrijdteam krijgen we allerlei hulpmiddelen. Zo ook handige templates en notitieblaadjes om bij te houden wat we allemaal aan stapjes, tips, en andere info krijgen. Dat helpt wel om weer wat overzicht te houden en bij de volgende training weer helder te hebben waar we vooral aan moeten werken.
We besluiten om vlak voor de wedstrijd nog een uur te gaan trainen met de “handleiding” van Robin alles even door te nemen. Focus modus: AAN.

We gaan dus goed voorbereid en met een goed gevoel de wedstrijd tegemoet.

De dag van de wedstrijd

Op de ochtend zelf printen we via de tools van  ons online dashboard nog de checklist uit. Van veiligheidsspelden tot gezonde snacks. Alles kun je afvinken. Heel fijn om zeker te weten dat we van de spanning niet nog iets missen.
Dan gaan we op weg naar Reeuwijk. Daar was ook onze vorige wedstrijd dus dat is soort van bekend terrein. Ook dat geeft een beetje rust.

Sandra en Robin zijn er ook. Sandra coacht ons vandaag. Robin mag jureren. Ja ook ons. Dat voelt wel een beetje gek. Hij weet precies waar we goed in zijn, en ook wat we lastig vinden. Dat voelt erg kwetsbaar.

De Latin

We beginnen met de Latin. We dansen ChaCha, Rumba, en Jive. Er doen 10 paar mee en er is maar 1 finale, dus er gaan 6 paar door. De overige paren vallen af. Geen B finale vandaag. Hmmmm, dat klinkt niet fijn. Het is dus echt erop of eronder. Werk aan de winkel voor ons.
We dansen een goede eerste ronde en behalen uiteindelijk de finale. Yes, dat is een lekker gevoel. In de finale geven we alles en we eindigen op een vierde plaats! Wow, dat hadden we niet verwacht.

De Ballroom

Dan beginnen we aan de ballroom. We dansen Engelse Wals, Tango, en Quickstep. In de eerste ronde doen 12 paren mee. Dat betekent dat de beste dansers een A finale dansen, en de overige dansers een B finale dansen. En tja dan willen we toch wel in de A finale terecht komen.

Helaas gaat de eerste ronde niet heel goed, naar ons gevoel. In ons hoofd horen we de feedback van Robin’s privélessen bij verschillende stappen terug. We zijn ons heel bewust van wat er nog te trainen valt. Jammer, denken we.
Dan worden de finales opgeroepen. Je hoort pas in welke finale je staat zodra je de vloer op moet. De B finale wordt opgeroepen. We staan klaar.

Wat? Ons nummer komt niet. We worden niet opgeroepen.
Het duurt even voor dat landt.

Dus zitten we in “de grote finale” zoals de dagvoorzitter het noemt. Het voelt als een soort herkansing. We gaan nu goed maken wat er in de eerste ronde niet goed ging. We horen Robin zijn adviezen weer in ons hoofd. We gaan er voor.

Yes! deze ronde ging een stuk beter.
Zo zie je maar, dat blijven ” knokken” loont. Met een goed gevoel gaan we de vloer af.
En dan is het wachten op de prijsuitreiking.

Alle finalisten staan op een rij. Ze beginnen onderaan. Op de zesde plaats… Op de vijfde plaats…
En ons nummer komt nog niet. We staan dus sowieso hoog!
Derde. We zijn derde geworden in de Ballroom. In de A poule. YES!

Alles bij elkaar een prachtige dag

Wat een euforisch gevoel. Het doel om onze dansen te verbeteren is gelukt. En de uitslag is een mooie bonus.

De steun van onze supporters heeft ook erg geholpen. Vrienden uit de dansschool zaten in Dance Fit shirtjes in het publiek. Ze klapten, juichten, en joelden. Ze hebben ons gesteund en geholpen er een feestje van te maken. Heel fijn.
Met een waanzinnig gevoel verlaten we Reeuwijk en we kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd.

We gaan ervoor!
Groetjes
Paul en Marianne

Dansschool-Dance-Fit-Robin-Buskermolen-jureert-bij-de-NDO-Zuid-Holland-Cup

Share this story with your friends

We gaan verhuizen

En we hebben je hulp nodig.

Je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug.