Meteen naar de inhoud
Help onze DROOM werkelijkheid worden

Wij, Robin en Sandra Buskermolen, hebben ein-de-lijk de kans waar we al jaren lang van dromen. 

Zoals het nu gaat, gaat het namelijk eigenlijk niet meer. Het komt elke les terug. We praten erover met onze vrienden en leerlingen. En eerlijk gezegd: Het haalt behoorlijk de lol uit onze passie.

 • Beginnersklassen zijn snel uitverkocht.
 • Gevorderde dansers kunnen hun figuren niet dansen.
 • Bij vrijdansen is het kiezen tussen extra stoelen of dansruimte.
 • We moeten ‘Nee’ verkopen bij workshops
 • We moeten ‘Nee’ verkopen bij het Kerstgala
 • Dansers kunnen niet al hun publiek laten komen bij het afdansen.
 • Noem maar op.

We krijgen er hoofdpijn van.
We hebben méér ruimte nodig. 

Al jaren zijn we Dansschool van Leiden!

MAAR: Ruimte in Leiden is schaars en duur. 

Onze eerste eigen groepslessen waren in een buurthuis van Libertas, waar gelukkig een houten vloer lag. Een deel van die leerlingen danst nog steeds heel loyaal bij ons en is elke keer meeverhuisd. Voor het kerstgala huurden we een zalencentrum (‘t Anker) in Hazerswoude, waar we ook dagdelen workshops gaven. Elke keer sleepten we apparatuur en emballage mee. Mooie herinneringen.

In 2016 hadden we het geluk om een mooie anti-kraaklocatie op te kunnen knappen. Iedereen die door de gammele entree heen kon kijken, zag passie en enthousiasme in de oude gymzaal die zo goed mogelijk tot sfeervol danszaaltje was omgetoverd. We hebben 2.5 jaar lang gebuffeld om te sparen voor de volgende stap. En elke stap is mega spannend! We deden alles op eigen kracht naast onze drukke banen en gezin. Alles zonder loon, en zonder geldschieters. 

Augustus 2018 verhuisden we naar onze huidige zaal aan de Hadewychlaan. De eerste lessen gaven we zelfs nog op een halve dansvloer, die de dag erna snel verder gelegd werd. met de vloer hadden we ontzettend mazzel. Het was een restpartij die we via een veiling op de kop hadden getikt. Als een echte bootstrapper moet je immers snel en creatief zijn.

In de volgende vijf jaar bouwden we verder door aan onze droom, passie, en inmiddels ontzettend uit-de-hand-gelopen “hobby”.

We verbouwden de pantry naar een bar. Knapten het sanitair op. Kochten nieuwe tafeltjes en stoelen. Ik bouwde een eigen DJ-hok. Er kwamen discolampen, een nieuw mengpaneel met alles erop en eraan. Breidden het assortiment uit met alcoholvrije drankjes, onze eigen lijn met kerstkaarten, truien met onze eigen kerst-print erop, en de hele merchandise lijn. Het is een volledige dansschool geworden. We hebben zelfs, onder een andere vlag, de Ballroom Business Podcast gestart om naast het leven van dansers, ook het (werk-)leven van professionals van allerlei niveaus in de dansbranche van meer blijdschap te voorzien.

Waarom nu een steentje bijdragen?

Elke donatie zorgt ervoor dat meer mensen kunnen genieten van dans. Van de verbinding die ontstaat tussen dansers. De verbinding tussen koppels die levenslang vrienden blijven en ‘elkaar nog kennen van dansles’. Onze dansschool is de enige stijldansschool van Leiden. Een dansschool die we dus koste wat kost in stand willen houden én willen laten groeien zodat in de prachtige stad Leiden het stijldansen onverminderd kan blijven voortbestaan. 

Onze dansschool is meer dan alleen een plek waar we danspasjes voordoen. Het is een plek waar iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd, of ervaring, zich kan uiten in dans. Waar iedereen zijn eigen verwachtingen kan overtreffen. Groei en trots kan voelen. Contact kan maken met zijn eigen muzikaliteit, creativiteit, en plezier.

Maar we hebben jouw hulp nodig om met deze missie door te kunnen gaan.

Elke euro brengt ons dichter bij een plek waar we méér mensen kunnen raken. Waar méér mensen samen kunnen komen. Waar we nog vaker JA kunnen zeggen tegen mensen die mee willen doen.

We investeren in een goede vloer zodat niemand gehinderd wordt door kieren, gaten, of beperkte ruimte. We investeren in licht, geluid, en interieur zodat iedereen met een fijn, warm gevoel binnenkomt. Zich thuis voelt. En een heerlijk ontspannen avond kan genieten.

De verhuis- en verbouwkosten zijn noodzakelijk om door te kunnen groeien als dansschool. 

Met een prachtig team van vrijwilligers, groepsdocenten, en specialisten voor Openingsdansen, Showdance, Latin, en Technical Excellence, werken we elke dag van de week, ook op onmogelijk tijden, om iedereen te laten genieten van dans.

Wedding Anneke en Bart by Paco van Leeuwen Photography-608
20230415-Workshop-Better-Latin-Basics-20
Dansschool Dance Fit scoort op danswedstrijd bij de NDO
Wedstrijdteam Dansschool Dance Fit Goed van start bij de NDO

En eindelijk gaan we verhuizen!

We hebben een mooie locatie gevonden. Een ruime locatie waar we flink door kunnen groeien. Met meer dan twee keer zoveel dansoppervlak als nu. Met voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. met de potentie om ál onze plannen en dromen waar te maken. 

Een locatie waar héél de school naar het kerstgala kan komen, in plaats van alleen de 60 dansers met de snelste vingers op het toetsenbord.

Maar ook deze ruimte moet worden ingericht voor we kunnen dansen. Natuurlijk nemen we zo veel mogelijk mee van de apparatuur en het meubilair. En langzaamaan vullen we dat aan met meer lampjes, tafels, stoelen, etc.

Maar die vloer. Tja, die vloer!

Eerder hadden we mazzel met een veiling. 120 m² eiken is nog wel te vinden. Maar voor een échte dansvloer van 300 m² die ons in de komende 15 jaar (en hopelijk langer) trouw zal blijven dienen, is moeilijker om even gauw op de kop te tikken. Voor grootse plannen is ook wel een echte dansvloer nodig. Het is de kern van de dansschool. Zonder dansvloer kunnen we geen danslessen geven. Als je na elke stap een richel voelt, heb je ook geen aandacht meer voor je voetenwerk. 

En dat is waar de grootste kosten zitten. Daar hebben we je hulp kei-hard nodig.

Wat komt er allemaal bij kijken:

300 m² houten vloer

Een grote dansvloer van hoge kwaliteit waar we nog lang op kunnen dansen, begroot op
ca 20.000 euro

Inrichting

De ruimte is groter en moet nog worden voorzien van een bar, garderobe en extra zitplekken.
ca. 6.000,-

Licht en Geluid

De grotere zaal moet ook weer worden voorzien van een goede licht/geluid-installatie
ca.2.500,-

Verbouwkosten

Stuc-/schilderwerk. Electra. Leidingen. Sloop- en bouwwerk. Nieuw sanitair.
ca 4.000,-

Streefbedrag: 32.500,-

Dit is onze Drive! 

Met jouw donatie help jij dit mogelijk maken:

Elke donatie is welkom. Ook die van enkele euro’s.

Wie herinnert zich nou niet dat ‘ie als kind op dansles ging “als deel van de opvoeding”. “Dat hoorde er nou eenmaal bij”. 

Met jouw donatie help je ruimte creëren voor een nieuwe generatie om met stijldansen ‘opgevoed’ te worden waarbij ze hun muzikaliteit ontdekken, creativiteit ontwikkelen, een oprechte  connectie maken met hun partner, en samenwerken om die dans te laten lukken.

Elke bijdrage zorgt er direct voor dat meer mensen hun eigen onzekerheid overboord kunnen gooien en leren dat ze wél kunnen leren dansen, zonder op de tenen van hun partner te gaan staan. Dat ze meer kunnen dan ze hadden verwacht, en dat stijldansen helemaal niet stoffig en ouderwets is. Het is fan-tas-tisch!.

Met jouw bijdrage kunnen we herinneringen maken die generaties lang meegaan dus doneer en deel ons verhaal. Zo maak ook jij een impact die generaties lang meegaat. 

01

Stijldansen Voor beginners

Beginners voelen zich direct thuis in onze lessen. Het is fijn en het is veilig. Zo leren ze meer en sneller dan ze hadden verwacht. Onze lesmethodiek is degelijk opgebouwd en uitgedacht. Daardoor kan iedereen een lekker avondje uit met z'n partner terwijl ze ook goed leren dansen. Zonder stress.

Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat extra aandacht. Omdat het super goed gaat, of juist wat minder. Dat vinden we alleen maar leuk. Bij ons krijg je dat dan ook gewoon. Dus ook als je niet in het standaard plaatje past, kun je ook gewoon bij ons terecht.

02

Dansen op je bruiloft

Met ons maatwerk traject voor openingsdansen verrassen onze bruidsparen zichzelf elke keer met hoe veel ze kunnen leren, hoe leuk dansles is, en hoe tof hun openingsdans uiteindelijk is geworden.

Het is verrassend hoe veel je als beginner kunt bereiken in een paar lessen. Als je maar goed les krijgt. En dat gaat echt niet over danstechniek.

Niet voor niets krijgen we uitstekende reviews van onze bruidsparen en hangen hun trouwkaartjes in onze Hall of Fame!

03

Ballroom én Business

Duidelijke communicatie. Informatie zonder spam. Eenvoudig aanmelden/inschrijven voor dansles. Het lijkt zo simpel, maar gaat in de praktijk vaak toch mis.

Door ook de bedrijfskundige kant van de dansschool goed in te richten, houden we de aandacht positief en mooi gericht op wat er echt belangrijk is: een leuk avondje uit met je partner, waarbij je ook nog eens goed leert dansen.

Ons team Teachers, Trainers, Specialisten!
Robin Buskermolen portret KL - SQ

Robin Buskermolen

Oprichter, directeur, Docent allround.

Glenn Feddema- dansleraar bij dansschool Dance Fit

Glenn Feddema

NK professional Latin 2023
Specialist Openingsdansen

Claudia van der Helm

Claudia van der Helm

NK Professional Latin 2023
Specialist Openingsdansen

Monique Broekmeulen

NK Professional Ballroom 2023
Technisch specialist

Sandra Buskermolen

Adjunct directeur

Esther Starreveld docent stijldansen bij dansschool dance fit

Esther Starreveld

Docent Groepslessen

Reinier Nijenhuis docent stijldansen bij dansschool dance fit

Reinier Nijenhuis

Docent Groepslessen

Joost Findhammer - dansleraar bij Dansschool Dance Fit

Joost Findhammer

NK Amateur Ballroom 2023
Specialist Openingsdansen

De Impact die we maken

5 sterren Dansschool

Best beoordeelde dansschool van de regio met meer dan 100 reviews van 5 sterren.

Winner Prestige Awards

Door jury verkozen tot Dansschool van het Jaar 2023/2024

500+ leerlingen

ontvangen we elk jaar voor groepslessen, privélessen, en workshops. Ze variëren van jong tot oud en beginner tot ervaren.

Openingsdans specialist

Met meer dan 100 bruidsparen in 2023 zijn we inmiddels uitgegroeid tot koploper in de trouwbranche.

Profesioneel lid van de NDO

Als IDTA gediplomeerd dansleraar Cat I lid bij de wedstrijdbond en trainer van eerste wedstrijdparen.

Mike Augustinus
Google review
Lees verder
Afgelopen seizoen samen met mijn vriendin de beginnerscursus ballroom dansen gevolgd. Enorm leuke lessen gehad waarin de techniek goed en zeer begrijpelijk is uitgelegd. Ook was er altijd een gezellige sfeer en genoeg aandacht voor iedereen zijn wensen. Robin en Sandra hebben echt een hart voor dansen en voor hun leerlingen. Helaas door COVID-19 een aantal lessen moeten missen, maar dat is ruimschoots gecompenseerd. Ik zou dansschool Dance Fit zeker aanbevelen aan iedereen!
Serena Dieduksman
Google review
Lees verder
Super leuke dansschool met hele betrokken en kundige docenten. De lessen zijn duidelijk en heel leuk gegeven. Wij hebben vooral les van Joost gehad, erg prettige docent. Toplessen Joost! Voor mij en mijn man altijd een heel ontspannen, leuk en leerzaam avondje uit. Mocht je onverhoopt niet kunnen is Robin heel goed te bereiken via (onder andere) WhatsApp. Zijn in de coronatijd heel betrokken geweest en hebben hun best gedaan om de cursisten aan het dansen te kunnen houden. Nu de dansschool weer open gaat mogen we zelfs alle lessen nog inhalen!
Benjamin
Google review
Lees verder
Mijn vrouw en ik hebben danslessen genomen bij Robin voor onze openingsdans. Wij hebben erg genoten van de lessen en Robin heeft ons geweldig geholpen om een mooie dans neer te zetten.
Joël Holdener
Google review
Lees verder
Kreeg een gratis privéles voor 2 cadeau en heb echt genoten van deze les. Ik had nog nooit gedanst maar Robin legt alles zo simpel maar effectief uit dat we aan het einde van de les een dans konden! Zeker een aanrader!
Fleur de Rij
Google review
Lees verder
Robin en Sandra zijn leuke mensen die goed kunnen dansen, lesgeven, en bovenal, mensen enthousiasmeren! Iedereen kan hier terecht, van beginner tot prof. We hebben een plezierige tijd gehad en raden het iedereen aan!
Kevin van der Ploeg
Google review
Lees verder
Wij hebben een halfjaar genoten van de danslessen van de enthousiaste dansdocent Robin. Met een gevoel voor humor en een oplettend oog zorgt hij voor een ontspannen sfeer waar altijd ruimte is voor vragen, en je om je fouten kan lachen.
Silvan Toet
Google review
Lees verder
Wij hebben een halfjaar genoten van de danslessen van de enthousiaste dansdocent Robin. Met een gevoel voor humor en een oplettend oog zorgt hij voor een ontspannen sfeer waar altijd ruimte is voor vragen, en je om je fouten kan lachen.
Leerling
Google review
Lees verder
Wij hebben een halfjaar genoten van de danslessen van de enthousiaste dansdocent Robin. Met een gevoel voor humor en een oplettend oog zorgt hij voor een ontspannen sfeer waar altijd ruimte is voor vragen, en je om je fouten kan lachen.
Rosa
Google review
Lees verder
Hele leuke dansschool en zeer geschikt als beginnend danspaar. Wel erg gericht op koppels en ik was met mn broertje haha. Het is fijn dat je op verschillende manieren uitleg krijgt waardoor iedereen het begrijpt. Persoonlijke aandacht waar nodig en vooral veel humor. Hier wordt een goede basis gelegd die je ook niet zomaar weer vergeet!
Elana Meijer
Google review
Lees verder
Mijn partner en ik wilden graag een openingsdans doen op onze bruiloft, zonder ervaring. Al bij de intake waren we erg enthousiast, Robin heeft zoveel passie voor dit werk dat we er meteen een goed gevoel over kregen. In 6 lessen hebben we een geweldige openingsdans geleerd op ons nummer naar keuze, zelfs mét lift aan het einde! Onze familie en vrienden waren super verbaasd en de reacties waren geweldig. De lessen zelf waren ook echt heel erg leuk, zo leuk zelfs dat we hebben besloten met de cursus stijldansen voor beginners te starten. We blijven hier dus voorlopig lekker dansen. Robin, nogmaals mega bedankt!
Julia van Erp
Google review
Lees verder
Ontzettend leuke dansschool! Mijn vriend en ik (25 en 22 jaar) wilden graag eens een les stijldansen volgen om wat ervaring op te doen. Na een tijdje zoeken kwamen we terecht bij deze dansschool en na een kort vriendelijke telefoontje konden we makkelijk terecht op de datum en tijdstip die voor ons uitkwamen.

De les was ontzettend leuk, en in een uurtje hebben we al veel geleerd. De les is compleet aangepast op wat je zelf wil Meer de klassieke ballroom (zoals een slow foxtrot), of eerder de latin (zoals een cha cha cha)? Jij mag kiezen! Een absolute aanrader voor iedereen, met of zonder ervaring in dansen!
Ingrid van Rijn
Google review
Lees verder
Met zeer veel plezier volgen wij al enkele jaren stijldanslessen bij Dance-Fit. In de lessen van Robin en Helga leren zij ons op zeer professioneel wijze de nieuwste figuren en alle fijne kneepjes van techniek. Altijd weer vol enthousiasme, met humor, geduld en de (brood)nodige persoonlijke aandacht. Voor ons is dansen daardoor ook altijd een gezellig avondje uit.
Sjoerd de Vreeze
Google review
Lees verder
Door de vriendelijke en enthousiaste houding van Robin waren we helemaal op ons gemak. De toch wat knullige beginstapjes voelden hierdoor minder erg en we konden goed oefenen. Deze prive proefles heeft ons zeker enthousiast gemaakt voor stijldansen!
Bart Deelstra
Google review
Lees verder
Voor onze openingsdans van onze bruiloft zijn we bij Dance Fit uit gekomen. Vanaf het eerste gesprek met Robin hadden wij een goed gevoel. Hij heeft ons in ongeveer 10 lessen begeleid naar een fantastisch mooi eindresultaat. We waren zelf onder de indruk van de dans. Hij gaf ons ook de mogelijkheid om eigen input te geven en paste waar nodig aan naar onze wens. Het is heel leuk om met Robin dit traject te doorlopen en te werken naar een fantastisch mooi eind resultaat in een korte tijd. Robin, nogmaals dank!
Robert Ooijendijk
Google review
Lees verder
Na vijf jaar dansen bij dezelfde school gingen we door een verhuizing op zoek naar een nieuwe dansschool. We hebben daarna bij drie scholen gedanst en Dancefit is zeker de beste. Robin heeft een zeer goede lesopbouw die ervoor zorgt dat technieken en danspassen efficient geleerd worden en met veel plezier. Hij heeft zeer snel door wat je als danser nodig hebt en weet dit goed te vertalen naar de leerling. Ook heeft hij goed door wanneer het genoeg is en tijd is om iets anders te doen.

De les erna wordt dat weer opgepakt. De didactische rode lijn is sterk aanwezig voor wie er oog voor heeft. Dat kenmerkt een goede leraar: de leerling danst en heeft plezier terwijl de leraar efficiënt naar een doel werkt per les en per seizoen. Samen met een groot inzicht in de bewegingen van het lichaam en de techniek van het dansen is er een ijzersterke basis voor de leerling om goed te leren dansen met veel plezier. Met inmiddels 17 jaar danservaring raden we lessen van Robin ten zeerste aan.
Paul Fasseur
Google review
Lees verder
Je kan er lekker dansen en het is gezellig.
Jisca van der Velden
Google review
Lees verder
Wij hebben hier dansles voor onze openingsdans voor onze bruiloft gevolgd. Glenn helpt op een fijne, positieve en geduldige manier. We hebben veel plezier gehad en in korte tijd echt veel geleerd!
Koen de Bliek
Google review
Lees verder
Op onze bruiloft hebben wij een mooie, stijlvolle openingsdans kunnen neerzetten door de vriendelijke en professionele privé-lessen van Dansschool Dance Fit. Dansleraar Robin is met zijn ervaring, creativiteit en geduld een ontzettend fijne begeleider. Nogmaals hartelijk dank dat je onze huwelijksdag hierdoor nog specialer hebt kunnen maken.
RH ter Horst
Google review
Lees verder
Samen, met mijn inmiddels vrouw, 6 danslessen gevolgd voor de openingsdans van ons huwelijk afgelopen zaterdag. Glenn heeft echt super veel geduld. We hebben beide het ritme gevoel van een grindtegel en toch heeft Glenn ons zover gekregen dat we een fantastische dans hebben neergezet. Mede dankzij de openingsdans hebben wij een fantastisch feest gehad. Heel erg bedankt.

Waarom vragen we om steun?

We hebben 16 jaar dag in dag uit keihard gewerkt om van de dansschool een succes te maken, en de impact is gigantisch. Van alle feedback krijgen we het heel erg warm van binnen. Maar de waarheid is dat de volgende groeistap forse kosten met zich meebrengt. 

Het is niet zomaar een upgrade. Het is een complete transformatie van een kleine recreatieve dansschool naar dé stijldans-hot-spot van Zuid Holland waar ook wedstrijdparen van het hoogste niveau kunnen trainen en les kunnen krijgen. Een plek waar niemand meer buiten hoeft te wachten tijdens het afdansen, en álle leerlingen zonder wachtlijst naar het kerstgala kunnen komen.

Jouw donatie is niet zomaar een bijdrage aan een gebouw of een stukje vloer. Het is een bijdrage aan onze droom om een plek neer te zetten en een community te bouwen waar iedereen kan groeien als persoon én als danser. Dus als je gelooft in de kracht van beweging, dans, verbinding, groei, en gemeenschap, stap dan nu in en wordt onderdeel van deze prachtige community.

Onze dank is niet in woorden op te schrijven.

Streefbedrag: 32.500,-

Fun Vibes!

Doneer minimaal € 50,- en krijg naast mega
karma-punten:

Serious Vibes!

Doneer minimaal € 200,- en krijg naast serieuze karma-punten:

Awesome Vibes!

Doneer minimaal € 500,- en krijg naast mega
karma-punten:

Wordt donateur! Welk stukje is van jou?

Hall of Thanks!

 • 5,442.00 is al gedoneerd
  van de 32,500.00
 • 55 Donateurs
 

Let’s Keep Dancing!

Deze foto is een toegift. Omdat dans iets moois is. Iets geks. Iets heerlijks. Je kunt het klein en veilig doen, of helemaal los in gaan. Laten we samen zorgen dat méér mensen hun grenzen kunnen verleggen en het plezier van dansen met hun partner kunnen vinden.

LEGAL NOTE:

Sinds 1 januari 2023 is Stichting Dansschool Dance Fit btw-plichtig. Daarmee is een sterke reden om de dansschool in de vorm van een stichting te laten opereren komen te vervallen. De verhuizing is direct ook een aanleiding om andere facetten van de dansschool opnieuw tegen het licht te houden. 

Zoals je van ons gewend bent, zijn we graag transparant. Daarom spreken we ook graag expliciet deze garantie uit:
Alle donaties worden 100% gebruikt voor de activiteiten zoals beschreven op deze pagina, het voortzetten van de danslessen en activiteiten met onze huidige en nieuwe  leerlingen, en uitbreidingen daarop ongeacht het vestigingsadres, rechtsvorm, of handelsnaam. Alle rechten die donateurs verwerven zijn ook in een eventuele nieuwe rechtsvorm / onder een nieuwe handelsnaam volledig uit te oefenen. 

Mocht je hierover vragen hebben, stel ze dan gerust. We helpen je graag. 

© 2024 All Rights Reserved.