Online dansles Stijldansen

Bij Dansschool Dance Fit bieden we sinds 2016 al online dansles aan. Onze eerste e-learning was speciaal voor beginners. Inmiddels is ons Online Learning Management Systeem verder uitgebreid met cursussen op diverse niveau’s.

 • Bespaar jezelf het ritje naar de dansschool en stap gelijk je eigen dansvloer op.
 • Dans zonder dat anderen naar je kijken en voel je veilig terwijl je wat nieuws probeert.
 • Bepaal zelf wanneer je tijd hebt en even 10 minuten vrijmaakt om in beweging te komen.
 • Leer in 10 minuten iets waarvan je dacht dat je het nooit zou kunnen, en waarvan je vrienden echt niet gaan geloven dat je het gewoon doet.
 • Die partner van je blijkt best leuk te zijn, zo de hele dag thuis in Corona-tijd. Nu je toch niet naar kantoor gaat, heb je makkelijk 10 minuten tijd om even samen een dansje te doen. Hem/haar mag je tenslotte wel gewoon nog aanraken.
 • Met 2 minuten ben je online en krijg je direct toegang tot alle video’s van je cursus. Geen wekelijks gedruppel van informatie. Gelijk lachen. Gelijk dansen.

Online dansles bij dansschool dance fit - Stijldansen in je woonkamer

Online dansles

Onbeperkt videos kijken

Log in op je eigen account en bekijk online al je danslessen onbeperkt terug op je telefoon, tablet, of pc. Cast ze naar je TV en dans in je woonkamer. Alle lessen worden gegeven door onze expert dansleraar en oprichter: Robin Buskermolen.

Dansmuziek inbegrepen

Met een dubbel-cd (download) dansmuziek kun je gelijk lekker oefenen. We verklappen ook welke (gratis) software je kunt gebruiken om de muziek te vertragen.

Uitvoerig getest

Bijna al onze koppels maken al gebruik van de e-learnings en de feedback is alleen maar positief. En heb je toch nog een vraag of opmerking? Met één druk op de knop bereik je je leraar.

100% Veilig

Onze websites zijn met SLL (Secure Socket Layers) beveiligd. Dat bekent dat alle gegevens die we versturen en ontvangen via de website versleuteld en dus veilig zijn. Betalingen gaan via Mollie (Payment Service Provider) en minstens zo goed beveiligd als je eigen bankomgeving.

Online-dansles-stijldansen-bij-Dansschool-Dance-Fit-Snapshot-platform

Waardering: 5 uit 5.

Als je thuis een houten vloer hebt, is je dansles helemaal luxe.


 • Verbeter je balans zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het sporten bent.
 • Versterk je spieren en je conditie zonder dat je naar zweet gaat ruiken.
 • Prikkel je hersenen op een nieuwe manier. Ze maken endorfine aan (dat gelukshormoon weetjewel) en zorgen dat je relaxter en blijer wordt.
 • Laat je stress los terwijl je niet eens wist dat je het had, zodat je schouders niet zo’n pijn meer doen van het krom zitten op kantoor en krijg weer wat ruimte in je hoofd om te genieten van de mooie dingen om je heen.
 • Verbaas jezelf dat je eigenlijk wel wat muzikaler bent dan je vrienden je al die tijd credit voor gegeven hebben, en jijzelf waarschijnlijk ook, zodat jij wel lekker ritmisch kunt meetikken met muziek in de auto, kroeg, of gewoon thuis en op kantoor.
 • Draag lekker je normale dagelijkse kleding of je nou van school of je werk komt. Jij zorgt gewoon dat je er leuk uit ziet, en zonder extra moeite kun je met je partner een dansje doen. Géén speciale kleding. Gegarandeerd alleen maar met je eigen partner.
Online dansles - Stijldansen in je woonkamer met Dansschool Dance Fit

Daan en Hanneke uit Leiden dansen lekker thuis.


Online dansles – gratis preview

Leer de New Yorker dansen in Rumba en ChaCha.
Gebruik de hoofdstukindeling om snel terug te swipen naar je favoriete stukjes.

Stijldansen leren kan vanaf nu ook online

Nooit meer achter de groep aan hobbelen, de verkeerde danspasjes oefenen, en tot de volgende les wachten om uit te vinden hoe het ook alweer wél zat. Vanaf nu kun je terecht bij de eerste digitale stijldansschool.

Bij dansschool Dance Fit uit Leiden willen ze de compleetste en beste dansles op het internet geven. De eerste resultaten daarvan zijn inmiddels live.

Online dansles

“Er zijn veel dansfilmpjes op het internet te vinden. Maar je leert er niets van. Nu kun je online in een logische opbouw de basispassen van zes dansen uit het stijldansen leren. Er is uitgebreid aandacht voor de passen, richtingen, en techniek van de man en de vrouw”, licht Robin Buskermolen toe, eigenaar van Dance-Fit.nl.

Perspectief
“We vertellen eerst over de dans die je gaat leren, de achtergrond en de kenmerken. Vervolgens laten we zien wat het eindresultaat is. Je kunt gelijk aan de slag. Dansen leer je vooral door het te doen”, vertelt Buskermolen.

Met close ups van het voetenwerk, slow motions, en foto’s van belangrijke momenten zie je exact wat de bedoeling is. De lessen zijn gefilmd van dichtbij en van bovenaf, zowel voor de man als de vrouw. Belangrijke techniek wordt in aparte stap voor stap clips uitgelegd. Elke online dansles wordt afgesloten met een test.

Beginners
Dansvideo’s zijn op zich niet nieuw. De video’s op deze manier opnemen en in een volledige leer-omgeving plaatsen is dat wel. Het duurt volgens Buskermolen nog wel even voor het volledige lesprogramma online beschikbaar is. “Uiteindelijk willen we onze eigen leerlingen volledige thuis-ondersteuning kunnen geven naast hun lessen bij ons, en onze kennis en enthousiasme overdragen aan mensen die helaas wat verder van onze school wonen.”

Als je op een laagdrempelige manier met stijldansen kennis wil maken, dan kan dat al wel. Met zeven video’s in full HD, inclusief dansmuziek, kun je gewoon in je woonkamer de basis van het stijldansen leren.