Meteen naar de inhoud
Stijldansen in Leiden - Centrum met Robin en Patty 2017

Stijldansen voor beginners en stelletjes

Date

Stijldansen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een sport. Het is veel minder populair dan bijvoorbeeld voetbal, tennis of hockey, maar we begrijpen eigenlijk niet zo goed waarom. Stijldansen is mooi en wat dansmoves kennen kan je nog eens goed van pas komen in het leven: tijdens het uitgaan en op feesten bijvoorbeeld. Daarnaast houdt het je in vorm, verbeter je je algehele lichamelijke balans en verklein je de kans op blessures.

Wat is stijldansen?

Laten we het daar eerst eens over hebben: wat het nu precies is. Het is een echte topsport als je het op niveau doet, maar ook als hobby is het een geweldige workout. Het is, anders dan bijvoorbeeld streetdance of breakdance, een meer traditionele vorm van dansen. Denk aan de wals of de chachacha. Stijldansen komt in vele films voor: Take the Lead, Shall we Dance en de klassieker An American in Paris.

Welke soorten stijldansen zijn er?

Stijldansen is opgedeeld in twee soorten: ballroom, met bijvoorbeeld de wals en de quickstep en latin, met onder andere de chachacha en de jive. De ballroomdansen zijn de zogeheten ‘standaarddansen’. Latin (de naam zegt het al) komt uit Latijns-Amerika. Er is een derde categorie in internationale wedstrijden: Ten Dance. Dit is een combinatie van alle ballroom- en latindansen:

Ballroom

Engelse wals
Tango
Weense wals
Slowfoxtrot
Quickstep

Stijldansen doe je met z’n tweetjes

Dansen is de perfecte activiteit om met zijn tweeën te doen. Misschien als voorbereiding op je bruiloft of die van iemand anders, of misschien gewoon om gezellig saampjes iets te doen. Voor stelletjes is het ideaal.

Stijldansen voor beginners

Wie net begint hoeft zich geen zorgen te maken: je begint in een beginnersgroep waarin niemand ervaring heeft. Door regelmatig de lessen te volgen pik je alles snel op en binnen de kortste keren vlieg je over de dansvloer! Je verbetert op een leuke manier je conditie, gevoel voor ritme en lichaamscoördinatie en je bent fitter en zit lekkerder in je vel!

Gratis proefles

Twee keer per jaar zijn er gratis proeflessen. Daar moet je dan dus wel op tijd bij zijn. Meer weten? Lees hier dan alles over kennismaken met stijldansen.

Share this story with your friends

Eigenaar worden?

Koop een meter dansvloer en krijg mooie voordelen.

Vanaf 1 m² vloer kun je al zes maanden gratis komen trainen!