Stijldansen

Stijldansen

Stijldansen is een verzamelnaam voor tien verschillende dansen. Deze dansen zijn te verdelen in twee disciplines: Ballroom en Latin American. Elke discipline kent vijf dansen.

Ballroom

Engelse wals
Tango
Weense wals
Slowfoxtrot
Quickstep

Het is mogelijk om bij ons lessen of workshops in deze tien dansen te volgen. Dit kan op verzoek voor groepen of in de vorm van privéles. Er kan dan worden gekozen uit bovenstaande dansen. Voor groepen kan ook een lessenserie / cursus worden gegeven. De duur en inhoud daarvan worden dan in overleg bepaald.

Clublessen

Wij geven groepslessen / clublessen stijldansen in Leiden. Een cursus bestaat uit 16 tot 18 lessen. Bij de lagere cursussen gaan we aan de slag met de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha Cha, Rumba en Jive. Bij de hogere cursussen komen daar de Slowfoxtrot, Weense wals, Samba en Paso doble bij. Klik hier voor alle informatie over onze clublessen.

Dansen op uw bruiloft

Bruidsparen die willen leren dansen voor op hun bruiloft kiezen vaak voor privéles. Vaak wordt er op de feestavond aan stijldansen gedaan. Vrijwel elk bruidspaar opent de feestavond van hun bruiloft met een openingsdans. Wij worden altijd erg blij van bruiloften en hebben dan ook alvast wat mogelijkheden op een rij gezet voor de openingsdans op je bruiloft.

Geef een dansles kado!

Het is ook mogelijk om een privéles stijldansen kado te geven. Hiervoor hebben wij De Dance Fit Cadeaucheque in het leven geroepen. Deze bon is 15 bij 21 cm en wordt met feestelijke verpakking geleverd. Hierdoor heeft u ook echt iets leuks om te geven. Ga direct naar meer informatie over de Dance Fit Cadeaucheque.

Workshops!

Een workshop kan een leuke bijdrage leveren aan een evenement. Hierbij kan gedacht worden aan een (stijldans-)feestavond of een bedrijfsuitje. Ook voor vrijgezellenfeestjes worden door ons workshops gegeven. Workshops zijn niet alleen leerzaam. Ze zijn vooral ook erg leuk en gezellig! De inhoud van zo’n workshop hangt af van de doelgroep en het doel van het evenement.

Enkele voorbeelden zijn:
  • Een (basis-)choreografie aanleren
  • Techniek aanleren / verbeteren
  • De(dans-)houding en het nut ervan
  • Muzikaliteit
  • Leiden en volgen
  • Interactie met je partner
  • En nog veel meer…

Ben je student? Bekijk dan ons speciale aanbod voor studenten.

Voor dansscholen

Verder verzorgen wij clublessen voor dansscholen. In overleg kan gekozen worden voor het lesprogramma dat de school al heeft of een van de lesprogramma’s van Dance Fit. Een geheel nieuw lesprogramma opstellen voor een specifieke doelgroep van de dansschool is bespreekbaar.

Dansles op school?

Stijldansen kan ook een afwisselende invulling geven aan gymlessen op middelbare scholen. Bewegen op muziek is daarin nog steeds een verplicht onderdeel in het jaarprogramma. Dit is helaas niet bij elke docent een favoriet onderdeel. Wij verzorgen deze lessen graag voor je. Zo krijgen de leerlingen toch gedegen danslessen, gewoon onder schooltijd. Misschien combineer je het wel met een kerstgala of examenfeest?

Met stijldansen is er bij ons heel veel mogelijk. Het maakt ons niet uit of je voor twee mensen, en kleine, of grote groep iets wilt organiseren. Dit kan zowel in het Nederlands als in het Engels. Namens ons wordt stijldansles gegeven door docenten die gediplomeerd of in opleiding zijn bij de International Dance Teachers Association (IDTA). Ook Engelstalige leerlingen kunnen dan ook probleemloos bij ons terecht.

Wij streven naar 100% maatwerk en horen graag wat je wensen zijn.
Onze contactgegevens staan op onze contactpagina.