Privélessen? Wat wordt daarmee bedoeld?

Om dansen te leren kun je privélessen nemen. Dat is een van de lesvormen waarin je bij dansschool Dance Fit dansles kunt volgen. Privélessen zijn danslessen waarbij je als danspaar de volledige aandacht van je dansleraar hebt.  De hele les is erop gericht om het dansen jou en je danspartner te verbeteren. Er zijn dan geen andere leerlingen waardoor je dansleraar ook veel meer van je dansen ziet. Hij ziet meer van de fouten die je maakt, maar ook waar je juist heel goed in bent. De les kan hij daarop aanpassen Lees verder

Wat is begeleid trainen?

Begeleid trainen

Voor stijldansers bieden wij de mogelijkheid om te komen dansen/oefenen/trainen onder begeleiding. Je kunt dan vrij oefenen en waar nodig hulp of begeleiding vragen aan de aanwezige docent(en). We helpen je graag met de volgorde van de passen, verbetering van de uitvoering en die dingen waar je als danspaar op dat moment mee aan het werk bent. Lees verder

Wat is wedstrijdkleding?

Wat is wedstrijdkleding?

Per definitie is alle kleding die je op een (dans-)wedstrijd draagt ‘wedstrijdkleding’. Binnen het wedstrijddansen voor zowel Ballroom als Latin wordt echter onderscheid gemaakt tussen beginnende en gevorderde dansers. In het reglement staat dan per klasse/niveau dat wedstrijdkleding ‘verboden’, ‘toegestaan’ of ‘verplicht’ is. Lees verder

Clublessen? Wat wordt daarmee bedoeld?

Dansscholen gebruiken vaak de term clublessen. Dat is één van de les-vormen waarin dansles wordt gegeven. Clublessen zijn danslessen waarbij een aan een groep dansers les gegeven wordt. Die groep wordt dan ‘de club’ genoemd.

Clublessen voor recreatieve dansers

Naast het leren dansen is bij clublessen vaak ook de gezelligheid een belangrijk doel. Er is veel onderling sociaal contact en vaak ook de gelegenheid om tussendoor wat te drinken en met elkaar te kletsen. Dansles is dan een relax avondje uit. Hierin verschillen deze lessen van bijvoorbeeld privélessen voor wedstrijddansers.

clublessen-Dansschool-Dance-Fit

Niveau’s van clublessen

De meeste dansscholen gebruiken nog steeds een traditioneel systeem om  aan te geven wat het niveau van een club is. De eerste cursus wordt vaak een beginnerscursus genoemd. Daarna komt Brons, Brons ster, Zilver, Zilver ster, Goud, en Goud ster. Dansers die Goud ster hebben afgerond kunnen verder in een Topklas.

De inhoud van deze niveau’s kan natuurlijk verschillen. Niet elke dansschool leert dezelfde pasjes bij een specifiek niveau. Ook maakt het uit hoeveel lessen een cursus is. Je kunt dansscholen dus niet heel snel nauwkeurig vergelijken op basis van deze niveau’s, maar je krijgt zo wel een globale indicatie.

Jouw niveau?

Wil je weten welke clubles voor jou het meest geschikt is? Stuur ons je verhaal of kom naar onze gratis proeflessen.

wat zijn heel protectors en wat doen ze?

Heel protectors Stijldansen flare

Voor damesschoenen zijn heel protectors (hakbeschermers) te koop. Dit is een transparant rubber kapje dat over de hak van de schoen geschoven kan worden. Heel protectors hebben verschillende functies.

Heel protectors beschermen (ook) de vloer

Het uiteinde van de hak (de heel tip) is van kunststof. Als dit slijt kan de rand scherp(er) worden. Een versleten hak kan dan krassen geven op een mooi houten dansvloer. Bijvoorbeeld als je netjes je hak van de voorste voet sleept op achterwaartse passen.

Er zijn verschillende soorten hakken, bijvoorbeeld slim heels of flare heels. Zorg dus voor protectors die passen bij jouw schoenen. Een flare heel heeft een breder steunvlak dan een slim heel. In beide gevallen komt er via de hak veel druk op een klein stukje van de vloer. Dit kan zijn als je over de hak naar voren stapt in de ballroom, een pas naar achter zonder foot rise, een heel turn, of bijvoorbeeld een back basic in de latin. Daarom is het belangrijk om heel protectors te gebruiken.

Ze geven je meer grip op de vloer

Heel protectors zijn van rubber. Dat is een stuk minder glad dan de heel tip zelf. Zo kan je makkelijker afzetten vanaf je hek en is de kans op wegglijden minder.

Ze dragen bij aan je balans

Omdat ze als een dopje over je hak gaan zijn ze aan alle zijden nét een beetje breder. Een breder steunvlak zorgt weer voor een betere balans. Hoe smaller je hak is, hoe meer invloed deze kleine verbreding heeft. Omdat ze transparant zijn, vallen ze verder weinig op. Je schoenen gaan er dus niet grover uitzien.

Ballroom_stijldansen_ heel_tips_flare_beige

Ze beschermen je dansschoenen

Dansschoenen zijn duurder dan heel protectors. Het eerste deel van je schoenen dat slijt is de hak. Ook het vervangen de hak (of alleen de heel tip) is al duurder dan een setje heel protectors. Ook zijn ze veel makkelijker te bestellen en te vervangen.