Meteen naar de inhoud
Joost Findhammer en Sina Sawall Nederlands Kampioen Ballroom NADB Hoofdklasse 2023 - Dansschool Dance Fit Leiden

VIER landelijke titels: Amateurs, Professionals, én voor de dansschool zelf!

Date

De social media van vrijwel elke danser is ermee volgestroomd: Het Nederlands Kampioenschap van de NADB was afgelopen weekend. Het moment voor dansers van allerlei niveau’s om te laten zien wat ze kunnen. Om te strijden voor een plek in de finale en daarmee promotie naar hogere klasses, of zelfs de titel van bondskampioen (in lagere klassen) of Nederlands kampioen (in de Hoofdklasse)!

Wij waren de hele zaterdag te gast langs de vloer om te genieten van deze overvloed aan stijldansenergie. Hoewel ze momenteel tijdelijk in Estland wonen en hun tijd hoofdzakelijk aan hun eigen ontwikkeling wijden, horen Joost Findhammer en Sina Sawall nog steeds bij ons docententeam. Veel van onze bruidsparen en diverse groepsleerlingen hebben nog van hen les gehad. Het was een cadeautje om te zien dat ze speciaal voor het NK terug naar Nederland waren gekomen. Ze deden uiteraard mee in de Hoofdklasse bij de Amateurs, waar we eerder dit seizoen titelverdedigers Wesley van Riel en Sigrid van Schijndel keer op keer met hun prachtige dansen het goud hebben zien winnen. Een heuse titanenstrijd op dit NK waarbij de energie van dansers én publiek helemaal door het dak ging.

We hebben de hele finale van alle vijf de dansen voor je op YouTube gezet. Bekijk het dus voor jezelf en laat even weten wat jij het allertofste vond. Ze staan helemaal onderaan dit bericht, dus lees gauw door en ga dan kijken!

Professional Division

Rond 23.00 uur ‘s avonds kwam de Professional Division (PD) de vloer op. Eerst was onze eigen trainer Monique Broekmeulen met Damir Abdoulganeev, die afgelopen jaar ook al in twee klassen de World Cup wisten te winnen, in de Ballroom aan de beurt.

Bij de Professional Latin verdedigde Glenn Feddema en Claudia van der Helm hun landelijke titel. Glenn geeft al jaren bij ons les. Je kent ze allebei vast ook van Dancing with the Stars op RTL, en je hoorde Glenn onlangs ook al in de Ballroom Business Podcast. Deze twee maakten van hun finale een groot feest.

Toen de organisatie eigenlijk door wilde met de volgende klasse, besloten de professionals nog even van partner te wisselen. Glenn strikte Monique voor een Samba/Quickstep fusion, en Damir en Claudia dansten vrolijk samen de vloer over. Het was zo mooi, dat ook de (verder vrij strenge – vraag maar aan Stefan) organisatie deze spontane show gewoon de ruimte gaf.

Alle dansers hebben het hele weekend alles gegeven en mogen ontzettend trots zijn. De medailles, de promoties, de ervaringen.

Maar hoe ongelooflijk tof is het om als dansschool deze uitslagen te kunnen melden :

Joost en Sina
Nederlands Kampioen Hoofdklasse Standaard

Glenn en Claudia
Nederlands Kampioen Professional Latin

Damir en Monique
Nederlands Kampioen Professional Standaard

Glenn Feddema en Claudia van der Helm Nederlands Kampioen Professional Latin 2023

Prestige Award – Dansschool van het Jaar 2023/2024

Naast de dansers van ons docententeam was de dansschool zelf ook in de running voor een mooie titel. Half april vernamen we dat Dansschool Dance Fit op een shortlist was gekomen voor de titel Dansschool van het Jaar als onderdeel van het Netherlands Prestige Program.

De afgelopen maanden heeft een uitgebreide jurybeoordeling plaatsgevonden van diverse aspecten van onze dansschool zoals de bedrijfsvoering, strategie en uitvoering, klantbeleving en review, innovatie, marketing, en meer.

In afwachting van de formele publicatie vanuit de organisatie hebben wij het ook nog even stilgehouden, maar in lijn met de prachtige resultaten van het NK kunnen we niet anders dan het toch maar met jullie delen.

  • Dansschool Dance Fit is verkozen tot Dansschool van het Jaar 2023/2024!

Zodra de organisatie meer details vrijgeeft, zullen we die uiteraard met jullie delen.

Natuurlijk zijn we blij en dankbaar met deze erkenning. Het bevestigt voor ons dat onze aanpak klopt. Dat we de juiste dingen aan het doen zijn om zo veel mogelijk mensen van dans te kunnen laten genieten.

Finale Hoofdklasse Standaard

Om jullie maximaal te laten genieten van het Nederlands Kampioenschap, hierbij de video’s van de Hoofdklasse Standaard finale. Joost en Sina dansen met nummer 629. Sina draagt een witte jurk. Wesley en Sigrid dansen met nummer 627. Sigrid draagt een groene jurk.

Engelse Wals
Tango

Share this story with your friends

We gaan verhuizen

En we hebben je hulp nodig.

Je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug.