Meteen naar de inhoud
vrijdansen stijldansen 2014

Vrijdansen? Wat is dat?

Date

Dansscholen hebben vaak vrijdansen op hun rooster staan. Dat is vaak een vrijdag- of zaterdagavond. Dat kan wekelijks, twee-wekelijks, of zelfs 1x per maand zijn. Sommige dansscholen noemen het dansavond of zelfs danscafé. Bij ons noemen we het vrijdansen.

Vrijdansen om te oefenen

We draaien de hele avond allerlei soorten stijldansmuziek. Je kunt binnenkomen vanaf de aangegeven tijd. Het is geen dansles, dus je kunt ook gewoon wat later komen als dat zo uitkomt. Je kunt de hele avond lekker je eigen gang gaan op de dansvloer. Pasjes die nog nieuw zijn, of nog wat lastiger blijken, kun je naar eigen inzicht oefenen. Als je wat hulp nodig hebt, kun je met vrijdansen ook altijd even een docent vragen om mee te kijken en wat tips te geven.

Gezellig en sociaal vrijdansen

Naast een extra optie om je danspassen en de nieuwste techniek te oefenen is vrijdansen ook een uitstekende manier om andere dansers te ontmoeten. Je bepaalt namelijk zelf of je vooral heel veel op de vloer staat, of dat je ook even gaat zitten met een drankje. De bar is de hele avond geopend. Je kunt dus een lekker kopje koffie of thee, iets fris, of een lekker biertje bestellen om de avond compleet te maken.

Dansers van alle clubles niveau’s komen naar zo’n dansavond. Zo zie je ook wat dansers uit hogere niveau’s allemaal al geleerd hebben. Dat lijkt misschien heel indrukwekkend, maar ze zijn heus niet eng hoor! Doe ook eens een dansje met iemand uit een andere cursus. Dan kun je gelijk oefenen met goed leiden en volgen.

Onze vrijdansavonden staan vermeld op het rooster. Is er bij ons geen vrijdansen, en wil je toch de deur uit wil voor wat gezelligheid of om een beetje te oefenen? Kijk dan even op avondjedansen.nl. Daar staan vaak leuke alternatieven.

Share this story with your friends