Meteen naar de inhoud
Jive - Stijldansen

Wat is de Jive voor dans?

Date

De Jive kent diverse voorlopers. Vanuit verschillende swingdansen zoals de Jitterbug, Lindy, Lindy Hop, Boogie, etc is uiteindelijk in 1943 de Jive ontstaan. De komst van Amerikaanse soldaten naar Europa heeft geleid tot een vermenging van hun swingende dansstijl vanuit de East Coast Swing, West Coast Swing, Rock and Roll en de dansen die hier al gebruikelijk waren: de Jive.

Muziek van de Jive

De muziek die we nu gebruiken voor de Jive heeft een vierkwarts-maat. Dat betekent dat elke maat vier tellen heeft. Die tellen duren allemaal even lang. Het tempo ligt zo net boven de 40 maten per minuut. Op wedstrijden gaat dit richting de 43 maten per minuut. Om te oefenen kun je muziek gebruiken die zo rond de 38 maten per minuut ligt. Het is een vlotte dans. Alleen met een goede techniek kun je dat tempo ook op een prettige manier volhouden.

Bij een goede techniek kun je denken aan kleine passen, goed gebruik van je knieën en enkels, je houding (dat noemen we Poise in het stijldansen), interactie met je partner, en hoe je je voeten neerzet en afwikkelt. Wat dit precies betekent voor jouw dansen, leggen we je graag uit in een van onze groepslessen of een privéles.

Jive - Stijldansen

Luister hier naar Jive muziek

Share this story with your friends

Eigenaar worden?

Koop een meter dansvloer en krijg mooie voordelen.

Vanaf 1 m² vloer kun je al zes maanden gratis komen trainen!