Meteen naar de inhoud
NADB_Logo_C

Wat is de NADB?

Date

De NADB is een landelijke vereniging voor dans als sport én kunst. Hierbij staat bewegen op muziek centraal. De letters NADB staan voor Nederlandse Algemene Danssport Bond. De NADB is aangesloten bij het NOC*NSF en lid van de World Dance Sport Federation (WDSF). Om bij de NADB wedstrijden te kunnen dansen moet je lid worden van de bond. Ook trainers  kunnen lid worden. Organisaties kunnen zich ook aansluiten maar worden in dat geval ‘buitengewoon lid’.

Wat doet de NADB?

De NADB organiseert opleidingen en wedstrijden voor dansers (amateurs en professionals) in diverse disciplines. Naast het stijldansen (Ballroom, Latin, en Formatiedansen) kun je hier ook terecht voor streetdance, rock & roll, salsa, showdance, line dance, equality, en zelfs rolstoeldansen en dansen voor mensen met een verstandelijke of visuele beperking (G-dansen). Ook draagt de NADB bij aan de promotie en ontwikkeling van dansen in het algemeen, binnen en buiten Nederland.

Ook buitenlandse dansparen mogen meedoen aan wedstrijden van de NADB.

De wedstrijden zijn ingedeeld in verschillende categorieën. De categorie wordt bepaald op basis van leeftijd en vervolgens het dansniveau: juveniles, juniors, youth, under 21, adult, senior 1 t/m 4. Binnen deze groepen kan een onderverdeling worden gemaakt op basis van het dansniveau, bijvoorbeeld: Adults; C, B, A, Hoofdklasse.

Share this story with your friends