Meteen naar de inhoud
Clublessen-Dansschool-Dance-Fit

Clublessen? Wat wordt daarmee bedoeld?

Date

Dansscholen gebruiken vaak de term clublessen. Dat is één van de les-vormen waarin dansles wordt gegeven. Clublessen zijn danslessen waarbij een aan een groep dansers les gegeven wordt. Die groep wordt dan ‘de club’ genoemd.

Clublessen voor recreatieve dansers

Naast het leren dansen is bij clublessen vaak ook de gezelligheid een belangrijk doel. Er is veel onderling sociaal contact en vaak ook de gelegenheid om tussendoor wat te drinken en met elkaar te kletsen. Dansles is dan een relax avondje uit. Hierin verschillen deze lessen van bijvoorbeeld privélessen voor wedstrijddansers.

Clublessen-Dansschool-Dance-Fit

 

Niveau’s van clublessen

De meeste dansscholen gebruiken nog steeds een traditioneel systeem om  aan te geven wat het niveau van een club is. De eerste cursus wordt vaak een beginnerscursus genoemd. Daarna komt Brons, Brons ster, Zilver, Zilver ster, Goud, en Goud ster. Dansers die Goud ster hebben afgerond kunnen verder in een Topklas.

De inhoud van deze niveau’s kan natuurlijk verschillen. Niet elke dansschool leert dezelfde pasjes bij een specifiek niveau. Ook maakt het uit hoeveel lessen een cursus is. Je kunt dansscholen dus niet heel snel nauwkeurig vergelijken op basis van deze niveau’s, maar je krijgt zo wel een globale indicatie.

Jouw niveau?

Wil je weten welke clubles voor jou het meest geschikt is? Stuur ons je verhaal of kom naar onze gratis proeflessen.

Share this story with your friends

Eigenaar worden?

Koop een meter dansvloer en krijg mooie voordelen.

Vanaf 1 m² vloer kun je al zes maanden gratis komen trainen!